Soita 050 365 0001 / Heidi

 

Postia Aurinkolaaksosta

  

 • 365 tavaraa vähemmän

  Hei Sinä!

  Saitko joululahjaksi tavaroita? Niin minäkin. Joko löysit niille paikan kodistasi?

  Tiesitkö, että suomalaisessa kodissa on keskimäärin 10 000 tavaraa. Mitä teemme niillä kaikilla? Mihin tarvitsemme niitä kaikkia?

  Nyt ehkä mietit ei minulla ole niin montaa tavaraa. No avaapa keittiöstäsi ruokailuvälinelaatikko ja laske montako tavaraa siellä on. Montako haarukkaa, montako veistä, montako lusikkaa. Niin ja lusikoitakin on isoja ja pieniä. On kapustoja, kauhoja, vispilöitä, nuolijoita jne.  No, nyt käy laskemassa niin minä odotan.

   

  No montako sait? Minä sain yli 200 – kyllä yli kaksisataa. Lusikoita, pieniä, isoja, pitkävartisia lusikoita, veitsiä, ruoka- hedelmä-, kuorima- ja leikkuuveitsiä, haarukoita, nuolijoita, kauhoja, kakkulapioita. Meitä asuu tässä taloudessa 2 ihmistä ja kissa. Mitä me teemme niillä kaikilla? Ja tiedätkö mitä siinä ei ollut edes mukana ne, jotka ovat pesussa.

   

  Nyt kysyt, että etkö sinä ole ammattijärjestäjä. Kyllä olen ja kyllä ne ovat ihan järjestyksessä eikä se olekaan tämän asian ydin. Vaan se, että miksi minulla, sinulla ja niin monella muulla on niin paljon tavaroita? Eikä sekään riitä, ostamme niitä koko ajan vielä lisää. Miksi? Olemme kuin ylensyöneitä koko ajan tavaroittemme keskellä.

   

  Vastaus on – en tiedä. Jokaisella on omat syynsä. Sitä jokainen voi miettiä tahoillaan. Eikä kaikkia tavaroita TARVITA, eikä niitä tarvitse tarvita. On tavaroita, joita on kaunis katsella. Ei sellaista tavaraa tarvita, mutta ei siitä mitään haittaakaan ole. Kyse on nyt niistä tavaroista, jotka lojuvat kaapeissamme ja laatikoissamme, joilla emme tee mitään – joita emme edes muista. Miksi siis säilytämme ne?

   

  Nyt haastan sinut luopumiseen. Julistan luopusmishaasteen2023. Mitä se tarkoittaa? Haastan sinut luopumaan YHDESTÄ tavarasta JOKA PÄIVÄ vuoden ajan. Miltä se kuulostaa? Vuoden kuluttua sinulla on 365 tavaraa vähemmän. Pärjäisitkö? Jos ajatellaan, että sinulla on nyt se suomalaisten keskimääräinen tavaramäärä 10 000 tavaraa. Vuoden kuluttua tavaroita olisi 9635.

   

  Kysyt miksi et voisi karsia tammikuussa niitä kaikkia vaan käymällä vaikka kaappeja läpi. Voit toki, mutta kannustan sinua harjoittelemaan luopumista kokonaisen VUODEN ajan. Miksi? No paristakin syystä. Kun harjoittelet luopumista päivittäin pitkän aikaa siitä, tulee rutiini ja opit luopumaan turhista tavaroista ilman haastetta. Uskon, että opit myös miettimään ennen uusien tavaroiden kotiin tuomista tarvitsetko sitä. Sillä haasteeseen kuuluu myös se, että jos tuot jonkun tavaran kotiin niin sitä vastaan tarvitsee luopua jostakin toisesta tavarasta. Miksi? No tietenkin siksi, että vuoden kuluttua tavaroita olisi oikeasti VÄHEMMÄN eikä niin, että ne olisivat vain VAIHTUNEET toisiin.

   

  Mistä kannattaa aloittaa? Ihan mistä vain. Mikä on sinulle helpoin? Onko se ruokailuvälinelaatikko? Huomasitko laskiessasi laatikon sisällön ( ai, et laskenut – no mene laskemaan! – miten niin arvasin tämän… hih!) No nyt, KUN laskit laatikon sisällön niin huomasitko siellä jotakin, jota et muistanutkaan, tai sellaisen tavaran, jota et ole käyttänyt tai tarvinnut kuukausiin, vuosiin? No voisiko se olla ensimmäinen tavarasi, josta voisit luopua? Tai kannatko mukanasi jotakin kassia, reppua tai käsilaukkua? Koska olet tyhjentänyt sen ja katsonut mitä kaikkea kannat mukanasi? Voisiko siellä olla jotakin mistä voisit luopua? Kysymys on siis vain YHDESTÄ tavarasta tänään ja yhdestä tavarasta huomenna. Nyt sanot, että joo voin luopua yhdestä tavarasta tänään ja huomenna, mutta että 365 tavarasta – en tiedä jaksanko/voinko luopua niistä kaikista. Ja mitä ihmettä teen niille tavaroille, joista luovun? Autan sinua koko vuoden haasteen kanssa. Suosittelen, että otat kestokassin tai laatikon, johon keräät päivittäin tavaran, josta luovut. (Huomasitko sanoin TAVARAN, en TAVAROISTA.)  Sitten kuukauden lopuksi viet ne 28-31 tavaraa kierrätykseen tai laitat myyntiin.. Palataan tähän sitten, kun sinulla on niitä tavaroita, joista olet päättänyt luopua.

   

  Otatko haasteen vastaan?

  Oletko valmis luopumaan YHDESTÄ tavarasta JOKA PÄIVÄ vuoden ajan?

  Sano – joo! JOO!

   

  Suosittelen, että otat luovuttavasta tavarasta kuvan tai vähintään kirjoitat sen ylös. Vuoden kuluttua näet konkreettisesti mistä kaikesta olet luopunut. Sillä ei ole mitään väliä, milloin aloitat haasteen. Onko se vuoden ensimmäinen päivä vai helmikuun 13. päivä. Pääasia, että aloitat. Nyt, kun kirjoitan tätä, on vuoden 2022 viimeinen päivä niin on luonnollista, että aloitan tämän haasteen huomenna vuoden 2023 ensimmäisenä päivänä. Ai, yllätyitkö, että aloitan haasteen myös itse? Tottakai aloitan myös itse, jos minulla on jo ruokailuvälinelaatikossa yli 200 tavaraa niin minulta varmasti löytyy 365 tavaraa, joista voin luopua.

   

  Ihanaa matkaa sinulle tavaroittesi parissa!

  Olen täällä, jos tarvitset minua.

   

  -Heidi-

    Takaisin
  1 kommentti:
  Merja Jokela    11:56:42 03.01.2023
  Tämä on ihan aivan huikea haaste, johon osallistun.
  Vastaa kommenttiin:
  Kommentoi:
 


Aurinkolaakso Oy

 Parolantie 7, 13130 Hämeenlinna

Heidi Virolainen

 0503650001
 aurinkovalmennus@gmail.com