Soita 050 365 0001 / Heidi

 

Postia Aurinkolaaksosta

  

 • Kala-allergikko, vegaani ja syön terveellisesti-tyyppi ruokavaliotestissä

   

   Heissulivei!

   

  Laitoin jokin aikaa sitten paikalliseen facebook-ryhmään ilmoituksen, että etsin kala-allergista, ”syön terveellisesti-tyyppiä” ja vegaania, joille tarjoaisin ruokavaliotestin maksutta. Sainkin kiinnostuneilta viestejä, joista valitsin 3 testattavaa. Heidän luvallaan julkaisen heidän testien tulokset.

  Mitä testattiin?

  Heistä otettiin kuivaveritesti, joka mittaa rasvahappotasapainon verestä. Testin viisi tärkeintä tulosta ovat:

  1.   0mega6 ja omega3 rasvahappojen tasapaino, sen tulisi olla 3:1 tai alle sen. Liian korkea tasapaino kertoo siitä, että elimistössä on liikaa omega6 rasvahappoja, jotka ovat tulehdusta ylläpitäviä rasvahappoja. Elintärkeitä elimistöllemme, mutta tasapainossa omega3 rasvahappojen kanssa turvaavat hyvinvointiamme.

  2.   Suojaustaso kertoo miten elimistösi pystyy taistelemaan erilaisia elämäntapasairauksia vastaan. Näitä ovat tulehdusperäiset sairaudet, kuten allergiat, sydän-ja verisuonisairaudet, suurin osa syövistä, suolistosairaudet ja useat muut. Suojaustason tulisi olla yli 90%

  3.   Omega3-indeksi kertoo mikä on omega3-rasvahappojen osuus kaikista rasvahapoista veressäsi. Omega3 osuus tulisi olla yli 8%.

  4.   Mielen vahvuus kertoo aivojen käytössä olevan omega3 määrästä. Optimaalinen mielen vahvuus arvo tulisi olla 1:1 tai alle sen. Epätasapaino voi vaikuttaa mielialaan, muistiin, unen laatuun ja ajattelun sumeuteen.

  5.   Solukalvojen juoksevuus, kertoo miten joustava solujesi kalvo on. Kalvon ollessa liian kova eivät kuona-aineet pääse solusta ulos eivätkä ravintoaineet pääse imeytymään soluun. Solukalvon juoksevuus tulisi olla 4:1 tai alle sen.

   

  Kerron nyt sinulle millaiset tulokset vegaani, kala-allergikko ja syön terveellisesti- tyyppi saivat.

   

  Aloitetaan kala-allergikosta. Hän oli 18v nuori mies, joka ei ollut syönyt kalaa missään muodossa yli 15 vuoteen. Hän oli normaalipainoinen ja liikunnallinen. Hän koki terveydentilansa hyväksi. Nukkui hyvin ja koki olevansa energinen. Hänellä ei ollut käytössä minkäänlaista omega3 valmistetta.

                                          testitulos                  optimaalinen

  Omega3-omega6                 17,8:1                    3:1 tai alle

  Suojaustaso                         0,0%                       yli 90%

  Omega3- indeksi                  2,4%                       yli 8%

  Mielen vahvuus                     4,5:1                      1:1 tai alle

  Solukalvojen juoksevuus       16,4:1                    4:1 tai alle

   

  Hänellä oli kehossaan liki 18 kertaisesti omega6 rasvahappoja suhteessa omega3 rasvahappoihin. Suojaustasoa ei ollut lainkaan. Mielen vahvuus lukema oli myös epätasapainossa. Solukalvojen juoksevuus oli huolestuttavalla tasolla. Solujen aineenvaihdunta oli häiriintynyt. Vaikka hän söisi kuinka terveellisesti ja käyttäisi lisäravinteita ei hänen solut pystyisi hyödyntämään niitä, koska solujen pintakalvo on jähmeä, jonka vuoksi ravintoaineet eivät pääse imeytymään optimaalisesti. Nuoren ikänsä vuoksi hän ei olossaan huomannut mitään oireita rasvahappojen epätasapainosta. Iän myötä ja tilanteen jatkuessa samanlaisena hänen kehonsa alkaa hyvin todennäköisesti oirehtia jollakin tavalla. Uskon kuitenkin, että hänen alkaessaan korjata tilannetta hän huomaisi unen laadussaan, virkeydessään ja palautumisessaan urheilusuorituksista positiivisia vaikutuksia. Suosittelisin vahvasti omega3-ravintolisän käyttöä.

   

  Syön-terveellisesti-tyyppi tarkoittaa sellaista ihmistä, joka syö terveellisesti ja jolla on terveelliset elämäntavat. Testiin osallistui 39v normaalipainoinen nainen. Hän söi kasvispainotteista ruokaa, joka kuitenkin sisälsi kalaa, kananmunaa ja maitotuotteita. Hän käytti myös vitamiinilisää ja omega3 valmistetta. Hän urheili 4-5 x viikossa. Mielialan ja energisyyden hän koki hyväksi. Hänellä oli siitepöly allergiaa ja hänellä oli todettu ärtyneensuolen oireyhtymä, joka oli tällä hetkellä ruokavaliolla saatu oireettomaksi.

                                          testitulos                  optimaalinen

  Omega3-omega6                 6,6:1                      3:1 tai alle

  Suojaustaso                         33,0%                     yli 90%

  Omega3- indeksi                  4,8%                       yli 8%

  Mielen vahvuus                     1,6:1                      1:1 tai alle

  Solukalvojen juoksevuus       7,6:1                      4:1 tai alle

   

  Hänen tuloksissaan näkyi, että ruokavalioon kuului kala ja omega3-ravintolisä. Silti tulokset eivät olleet optimaalisella tasolla. Suojaustaso oli kolmasosan optimaalisesta ja solukalvojen juoksevuuskin liki kaksinkertainen. Hän koki olevansa perusterve, kuitenkin oli suolisto oireita ja siitepölyallergiaa. Hän oli jo huomannut, että ruokavaliolla oli saanut oireita helpommiksi. Hänen kannattaisi tarkistaa tämän hetkisen omega3 valmisteen annostus ja EPA ja DHA pitoisuus. Sillä tulosten mukaan hän on saanut sitä liian vähän.

   

  Vegaaniruokavaliota syövä 25 vuotias normaalipainoinen nainen ei siis syönyt mitään eläinperäisiä tuotteita eikä käyttänyt omega3 ravintolisää. Hän kertoi nukkuvansa hyvin. Mielialan, energisyyden ja terveyden hän koki hyväksi. Suoliston terveys oli vaihteleva riippuen syödystä ruuasta. Hän liikkui aktiivisesti 5-6 päivänä viikossa.

                                          testitulos                  optimaalinen

  Omega3-omega6                 23,1:1                    3:1 tai alle

  Suojaustaso                         0,0%                       yli 90%

  Omega3- indeksi                  2,8%                       yli 8%

  Mielen vahvuus                     3,5:1                      1:1 tai alle

  Solukalvojen juoksevuus       14,3:1                    4:1 tai alle

   

  Hänellä oli kehossaan yli 23 kertaisesti omega6 rasvahappoja. Suojaustaso oli olematon ja solukalvojen juoksevuus huomattavasti heikentynyt. Uskon, että vegaaniruokavaliossa käytetään mm. soijaa korvaamaan eläinperäisiä tuotteita ja se selittää osaltaan epätasapainoa. Hän ei ollut suoliston vaihtelevaa toimintaa lukuun ottamatta huomannut olossaan mitään viitteitä epätasapainosta. Häntä suosittelisin tarkkailemaan nykyisestä ruokavaliosta kasvirasvojen määrää ja soijan käyttöä. Omega3-ravintolisän käyttöönotto olisi erittäin suositeltavaa.

   

  Kaikille heille siis suosittelisin omega3-ravintolisää. Sinulla ehkä herää kysymys millaista ravintolisää kala-allerginen ja vegaani voi käyttää. Omega3-valmisteet, kun yleensä ovat kalasta valmistettuja. Heille suosittelisin 100% vegaanista omega3-lisää, joka on patentoitu ja siis ainutlaatuinen. Täydellinen yhdistelmä EPA-, DHA- ja DPA-rasvahappoja runsaasti sisältäviä meren mikroleviä ja alkusadon oliivien ekstraneitsytoliiviöljyä. Öljy annostellaan painokilojen mukaan. 95% ihmisistä, jotka ovat ottaneet tämän Balanceoil+ vegan-öljyn käyttöön ja käyttäneet sitä ohjeen mukaan 4kk ovat saaneet rasvahappotasapainon optimaaliselle tasolle eli 3:1 tai hyvin lähelle sitä. Joten myös kala-allergikoiden että vegaanien on mahdollista huolehtia riittävästä omega3 saannista turvallisesti ja eettisesti.

   

  Haluatko sinä tietää oman tilanteesi? Onko lapsesi tai puolisosi vegaani tai kala-allerginen? Varaa aika ruokavaliotestiin niin selvitetään tilanne. Kertomalla, että olet lukenut tämän blogi-tekstin saat testin puoleen hintaan. Testiä varten ei tarvitse paastota tai valmistautua erityisesti. Testissä otetaan sormenpäästä 3-6 tippaa verta. Testin tulos tulee noin 2 viikossa. Käyn testitulokset kanssasi henkilökohtaisesti läpi ja annan ruokavalio-ohjeet. Maksat vain testin, testin otto, analyysi ja henkilökohtaiset ruokavalio- ohjeet kuuluvat hintaan.

  Koetko, että et halua tietää tilannettasi tai verikokeen ottaminen ei tunnu tarpeelliselta, mutta haluat varmistaa omega3:n saannin. Sekin onnistuu. varaa aika maksuttomaan konsultointiin niin kerron sinulle laadukkaista luonnonmukaisista omega3-ravintolisä vaihtoehdoista ja lasken sinulle oikean annostuksen. Vaihtoehtoja on useita ja löydämme varmasti juuri sinulle sopivan laadukkaan ja hyvin imeytyvän omega3-valmisteen.

   

  Voi hyvin!

  -Heidi-

    Takaisin
  0 kommenttia:
  Kommentoi:
 


Aurinkolaakso Oy

 Parolantie 7, 13130 Hämeenlinna

Heidi Hiekki

 0503650001
 aurinkovalmennus@gmail.com