Soita 050 365 0001 / Heidi

 

Postia Aurinkolaaksosta

  

 • Käsityöt hyväksi terveydelle

  Hei!

  Oletko tehnyt käsitöitä viime aikoina?

  Minä teen käsitöitä päivittäin. Eniten kudon, mutta myös ompelen, kirjon, askartelen tai tuunaan jotakin uutta vanhasta.

  Käsitöiden tekeminen on hyväksi terveydelle monesta syystä.

  Rauhoittuminen, stressitasojen laskeminen

  Keskityt yhteen asiaan, arjen huolet ja murheet ja unohtuu verenpaine laskee. Rytmikäs liike ja paikallaan istuminen saa koko kehon rauhoittumaan. Annat ajatusten tulla ja mennä mielensä mukaan, silloin se on verrattavissa meditaatiohetkeen. Voit myös kuunnella hyvää musiikkia tai äänikirjoja samalla. Käsitöiden tekeminen on sinun omaa aikaasi.

  Nivelille ja ääreisverenkierrolle hyväksi

  Kutominen, virkkaaminen, neulominen kaikki on hyväksi nivelille, rustoille ja pienille lihaksille. Onko kätesi kylmät tai palelee helposti sisälläkin. Rytmikäs pieni liike pitää ääreisverenkierron vauhdissa ja kädet pysyvät lämpimänä. Toki kaikkea voi tehdä liikaa ja kutomalla voi saada kehoon myös jumeja, mutta sopivassa suhteessa mm. tietokoneella näpyttelyn rinnalle käsityöt on vain hyväksi. Monipuoliset erilaiset liikkeet voivat ennalta ehkäistä myös nivelreumaa.

  Itsetunnon kohotusta

  Sitähän se parhaimmillaan on. Työn edistyessä näkee kokoajan työn jäljen. Vastapainoa monelle työlle, jossa työn jälkeä ei niin konkreettisesti näe. Valmiista käsityöstä saa olla ylpeä. Ihan jokainen ei osaa tehdä käsitöitä tai saada niitä valmiiksi. Halutessaan isomman yleisön töilleen voi jakaa kuvia valmistuneista töistä vaikka netistä löytyviin neulonta- ja käsityöryhmiin.

  Vahvistaa motoriikkaa

  Kutominen stimuloi aivojen eri alueita samaan aikaan. Käytät kutoessasi esimerkiksi otsalohkoa, joka säätelee tarkkaavaisuutta ja suunnittelua. Aistihavainnot aktivoi päälaenlohkoa. Pikkuaivot taas mahdollistavat sen, että liikkeesi ovat tarkkoja ja oikein ajoitettuja. Kutominen parantaa hienomotorisia kykyjä, joten se voi auttaa esimerkiksi Parkinsonin tautia sairastavia ja ennalta ehkäistä iän tuomaa motorista hitautta.

  Kuten huomaat käsitöitä kannattaa tehdä jo oman terveyden tukemiseksi. Minulla on tällä hetkellä kesken ylipolven villasukat, joita teen harvinaista kyllä ihan itselleni. Mikä työ sinulla on kesken tai mitä aiot seuraavaksi aloittaa?

  Aurinkoisin terveisin

  Heidi

    Takaisin
  0 kommenttia:
  Kommentoi:
 


Aurinkolaakso Oy

 Parolantie 7, 13130 Hämeenlinna

Heidi Hiekki

 0503650001
 aurinkovalmennus@gmail.com