Soita 050 365 0001 / Heidi

 

Postia Aurinkolaaksosta

  

 • Kilpirauhasen vajaatoiminta - lääkkeetön hoito

  Aurinkoinen tervehdys!

  Kilpirauhasen tietoisuusviikon alkamisen innoittamana päätin kertoa oman tarinani.

  Minulla todettiin 2011 kilpirauhasen vajaatoiminta. Ensimmäisen kerran kilpirauhasarvot ovat olleet viitearvojen rajalla 2010, mutta silloin niihin ei kiinnitetty erityistä huomiota. 2012 sain Thyroxin lääkityksen. Se ei kuitenkaan sopinut minulle vaan oireeni pahenivat. Silloin Thyroxinin rinnalle sain T3- Liothyronin lääkkeen. Oireeni helpottivat, mutta silti en tuntenut itseäni terveeksi ja omaksi vanhaksi itsekseni. Oireiden ollessa pahimmillaan minä unohtelin asioita eli muisti ei toiminut, sanat katosivat, en saanut sanottua mitä olin aikonut, aivosumu kuvaisi varmasti olotilaani hyvin. Painoni oli noussut pikku hiljaa 2 vuoden aikana useita kymmeniä kiloja. Olin myös todella väsynyt, uupunut, aivan kuin olisin tehnyt jonkun rankan maratonin tai treenin jo pelkkä käden nostaminen tuntui todella uuvuttavalta. Päivän juuri jaksoin töissä, olin yrittäjä ja tein työvuoroa, sen lisäksi huolehdin taapero- ja murkku-ikäisistä lapsista yksinhuoltajana. Kotona jaksoin tehdä juuri ja juuri pakolliset pyykinpesut ja ruokaa. Mihinkään ylimääräiseen ei voimavarat riittäneet.

  Kiinnostuin itsensä hoitamisesta ruokavaliolla ja elämäntapamuutoksella. Opiskelin töiden ohella ravintovalmentajaksi valmistuen 2012.

  1,5v jonottamisen jälkeen pääsin Antioksidanttiklinikalle funktionaalisen lääkärin vastaanotolle. Hänen kanssaan alas ajettiin Thyroxin lääke ja minulta otettiin vitamiini- ja hivenainemittaus. Aloin hoitaa itseäni Liothyroninin lisäksi lisäravinteilla. Huolehdin, että sain tarpeeksi vitamiineja ja hivenaineita sekä omega3 rasvahappoja. Oloni alkoi kohentua, sanat löytyivät taas ja energiatasotkin nousivat.

  Otin 2015 itsestäni rasvahappaotasapainotestin, joka kertoi, että sain edelleen liian vähän omega3- rasvahappoja. 7,9:1 oli testin tulos, kun sen pitäisi olla 3:1 tai pienempi. Olin käyttänyt kuitenkin omega3 valmistetta, mutta se tuote ei imeytynyt minulle tai annostus oli liian pieni vaikka otin enemmän, kuin sen tuotteen annostusohjeissa suositeltiin. Vaihdoin omega3 valmisteen Zinzinon Balnceoiliin, jota otetaan painokilojen mukaan ja se on nestemäinen ja EPA ja DHA arvot ovat korkeat. Ensimmäisen kuukauden aikana painoni tippui 7kg.

  2016 keväällä minulta loppui Liothyronin lääkitys ja lääkäri joka sitä oli minulle aiemmin kirjoittanut oli joutunut Valviran kynsiin ja häneltä oli viety oikeudet hoitaa kilpirauhaspotilaita, kuten monelta muultakin lääkäriltä jotka olivat kirjoittaneet T3-lääkkeitä. Oli alettava hoitaa itseäni yhä enemmän ruokavaliolla. Jätin ruokavaliosta pois gluteenin ja soijan. 2017 vuoden alussa tein elämänmuutoksen ja luovuin silloisesta yrityksestäni. Elämäni rytmi muuttui, stressitasot laskivat. Jätin ruokavaliosta pois sokerin ja maitotuotteet. Huomasin, että voin hyvin ja mitään kilpirauhasen vajaatoiminnan oireita minulla ei enää ollut. Ainoastaan painoni oli ja pysyi edelleen ylhäällä, se ei laskenut normaalipainoon, vointini oli kuitenkin muuten hyvä.

  Nyt vuonna 2021 olen ollut 5 vuotta ilman kilpirauhasen vajaatoiminnan lääkkeitä. Olen viimeksi käynyt joulukuussa 2020 laboratoriokokeissa, jossa kilpirauhasarvot olivat hyvät ja viitearvojen keskellä. Paino on ja pysyy, mutta en stressaa siitä. Tiedän syöväni terveellisesti ja liikun. Tiedän kehoni saavan tarpeelliset vitamiinit ja hivenaineet. Olen viimeksi ollut sairaana 2015, kun sairastuin Mykoplasmaan. Sen jälkeen en ole ollut edes nuhassa tai kuumeessa. Immuunipuolustukseni toimii.

  Samalla olen huomannut, että migreeni on lähes oireeton, nykyisin on ehkä kerran vuodessa migreenityyppinen päänsärky. Aiemmin saattoi olla kuukausittain jopa viikoittain ja rajuja kohtauksia. Nyt oireetkin ovat lievempiä, hoidoksi yleensä riittää lepo. Samoin myös atooppinen ihoni on oireeton, ennen olin mm. huuli- ja käsirasva addikti. Nykyisin en tarvitse käsirasvaa kuin kovimmilla pakkasilla ja huulirasvaa en lainkaan.

  Kannustan sinuakin kokeilemaan kilpirauhasen vaivoihin elämäntapamuutosta. Ei siitä ainakaan ole mitään haittaa. Lääkkeitä en suosittele kenenkään jättämään ominpäin pois. Itselläni lääkkeet loppuivat, enkä saanut uusia joten olin pakon edessä. Ensin vähensin, pienensin annostusta, jotta lääkkeet riittäisivät pidempään, kunnes tuli se päivä, jolloin ei ollut enää tabletin muruakaan.

  Tämä oli minun omakohtainen tarinani enkä voi luvata, että tämä sama toimii kaikille. Sen voin kuitenkin luvata, että varmistamalla sen, että kehosi saa oikeassa suhteessa rasvahappoja, vitamiineja, hivenaineita ja kuituja voit paremmin, immuunipuolustuksesi toimii optimaalisesti, nukut laadukkaampaa unta ja elimistösi toiminnot tasapainottuvat.

  Autan sinua mielelläni löytämään juuri sinulle sopivan ruokavalion, annostuksen lisäravinteisiin ja tasapainon elämän rytmiin. Varaa aika maksuttomaan konsultointiin niin päästään alkuun.

  Aurinkoisin terveisin

  Heidi

    Takaisin
  1 kommentti:
  MonVici    10:29:11 09.11.2023
  Hei, Kiitos kun jaoit tarinasi. Itselläni vajaatoiminnan toinen kierros. Eka kierros oli teininä ennen 15 ikävuotta, mutta se saatiin hoidettua kuntoon(todennäköisesti remission) muutamassa kuukaudessa thyroxinilla. Tänä kesänä se todettiin uudelleen ja liki 3 viikkoa sitten lääke vaihdettiin medithyroxiniin laktoosiherkkyyden takia. Kuvioihin on tullut VHH-ruokavalio, liuta uusia ravintolisiä ja pois on jätetty A1 kaseiinin maitotuotteet. Soija ja gluteeni tiputellaan pikku hiljaa pois kuvioista. Vajaatoiminnan lisäksi sairastan toista kertaa Hashimotosia. Syksyn aikana se paheni, joten siksi jouduin jättämään myös jodin pois ja edellä mainitut ruoka-aineet. T3v en ole vielä mitannut, mutta sen teen tammikuussa, kun multa otetaan yleensä edellisen vuoden kokeet. Mikäli tarvitsen lääkkeen eikä terveyskeskuksen lääkäri sitä ei suostu määrämään ja itselleni se olisi välttämätön voinko ottaa T3 hormonia ravintolisänä?
  Vastaa kommenttiin:
  Kommentoi:
 


Aurinkolaakso Oy

 Parolantie 7, 13130 Hämeenlinna

Heidi Hiekki

 0503650001
 aurinkovalmennus@gmail.com